100 de olandezi de origine turcă sunt blocați în Turcia

İn jur de 100 de cetateni olandezi de origine turcă nu pot parasi Turcia. Autoritațile turce nu le dau voie sa iasă din țară.
Cele 100 de persoane au sosit în Turcia săptămânile trecute din diferite motive. Dar acum nu pot ieşi din tară la fel cum au intrat.
Ministerul de Externe Olandez a luat luni legătura cu Ambasada Turciei în Amsterdam, cei de la ambasadă au confirmat acest lucru, motivand că aceste persoane sunt gülenişti și câteva dintre ele sunt acuzate de insultarea preşedintelui Erdogan.
Tensiuni au început să apară în relaţiile bilaterale turco-europene după ce autorităţile germane şi olandeze au anulat mai multe mitinguri pro-Erdogan, unde urmau să-şi facă prezenţa şi miniştrii turci de la Ankara.
Disputa diplomatică a izbucnit după ce autorităţile olandeze au blocat aterizarea unui avion al ministrului turc de Externe şi, ulterior, au ordonat ministerului turc al Familiei să părăsească imediat ţara, după ce aceasta a încercat să se adreseze mulţimii de la un miting pro-Erdogan din Rotterdam.