450 elevi militari arestați, comandantul liber!

elevi militari batuti

Chinurile a 41.000 de persoane arestate în urma puciului eșuat din 15 Iulie, cresc pe zi ce trece. Pe lăngă cei arestați suferă și apropiații lor. Aceștia din urmă vor să mediatizeze persecuțiile prin scrisorile pe care le trimit ziariștilor. Deși mare parte din mass-media se află sub controlul guvernului, columniștii încearcă să prezinte persecuțiile ce au loc în închisori.
Columnistul Melih Aşık de la ziarul Milliyet povestește situatia dramatică a 450 de elevi din școala militară. Scrisoarea a fost trimisă de fratele unui elev al școlii: 
,,În ziua de 15 iulie fratele meu se afla în tabăra anuală de antrenament din provincia Yalova. În acea zi, comandantul Forțelor Aeriene Abidin Ünal a vizitat tabăra. Abidin Ünal a intrat într-o ședință cu comandanții din tabără zicăndu-le; ,,Nu obosiți băieții,o să obosescă suficient diseară”, și după aceea a pleacat la nuntă.
Colonelul școlii militare, Hüseyin Ergezen, a închiriat cu o zi înainte zece autobuze. 
După ce au urcat în autobuzele închiriate, elevilor li s-a spus că or să participe la o aplicație în Istanbul. 80 dintre ei vor rămâne la Aeroportul ,,Sabiha Gokcen”, 300 la sediul central al Televiziunii Naționale Turce (TRT) iar 70 la strâmtoarea Bosfor. Nici unul dintre ei nu a deschis focul asupra oamenilor.
De 100 de zile cei 450 de elevi militari se află în închisoarea Silivri. O altă acțiune suspectă este aceea că școala militară în cauză a fost imediat închisă. Odată cu închiderea școli, tinerii ce studiau acolo și-au pierdut speranța, idealurile și mai ales libertatea. Adevăratul puci l-au primit acești copii și sunt arestați fără nicio vină.’’
Columnistul Melih Aşık mai precizeaza ca, comandantul Forțelor Aeriene Abidin Ünal este liber și liniștit pe postul său. Colonelul Huseyin Ergezen, care a primit ordin de la Abidin Unal să aducă cei 450 de elevi în Istanbul, se află în arest alături tinerii în cauză.