Autovehiculul ambasadorului Turciei în Kosovo, implicat într-un accident: 4 morți și 6 răniți

Vineri seara, în apropierea capitalei Kosovo, Priştina, vehiculul diplomatic în care era ambasadorul turc, s-a ciocnit cu două vehicule. 4 cetățeni kosovari au murit în accident și 6 persoane au fost rănite de  printre care și ambasadorul Kıvılcım Kılıç, potrivit presei kosovare.

În accidentul care a avut loc vineri seară, pe autostrada  Priştina- Gjilan, în satul Mramor vehiculul cu număr diplomatic al ambasadorului Turciei La Priştina, Kıvılcım Kılıç  s-a ciocnit în succesiune cu două vehicule care veneau din sens opus care aveau numere locale.

Din primul vehicul Audi care a  fost lovit de  vehiculul diplomatic, două persoane au murit pe loc, iar alte două persoane și-au pierdut viața la spital, unde au fost internate. Potrivit presei locale, 3 din cei decedați erau din aceeași familie, iar celălalt era o altă rudă.

6 persoane rănite în timpul accidentul au fost duse la spitalul Universitar din Pristina.

RĂNIȚII SUNT LA SPITALUL UNIVERSITAR

6 persoane rănite în timpul accidentul au fost duse la spitalul Universitar din Priștina. Avdush Bajgora, șeful terapiei intensive al spitalului universitar din Priștina (UCCK) a declarat presei că, ambasadorul Turciei Kıvılcım Kılıç are o fractură craniană, patru fracturi stângi ale coastelor, contracții hemoragice în plămâni și, ca urmare, starea sa este gravă, dar nu este periculoasă pentru viață. În condițiile în care medicii au estimat că viața sa nu este în pericol, Ambasadorul Kılıç a fost transferată sâmbătă seara, în Turcia, cu un avion privat.

 

CINE ESTE VINOVAT DE ACCIDENT?

Prima declarație oficială privind accidentul a fost făcută de către Procurorul-șef al Priștinei, Imer Beka. ‘’Primele semne indică faptul că șoferul decedat a fost vinovat. Deși depășirea a fost permisă, șoferul nu a calculat corect distanța’’, a declarat Beka. Cu toate acestea, procurorul general a declarat că se așteaptă raportul de expertiză pentru rezultatul final.

Pe de alta parte, rudele victimelor se plâng de la viteza excesiva a maşinii în care călătorea  abasadorul. O rudă a declarat reporterul  Koha TV, că viteza mașinii ambasadorului era în jur de 150 de km. ‘’Ce vina aveau rudele mele, cele care au avut parte de o moarte tragică ?’’, a întrebat el.

MĂSURI DE SIGURANȚĂ ÎN FAȚA SPITALULU

Pe de altă parte, sunt de remarcat măsurile de securitate din fața spitalului în care sunt internați răniții. Când  Ambasadorul Kilic  urma să fie transferat spre  aeroport, reporterii tv au fost îndepărtați din fața spitalului. Cineva care s-a identificat ca un agent de securitate care lucrează pentru ambasadă a amenințat reporterul TV Koha cu cuvintele: „nu filma, că îți iau camera”.