Compania Turkish Airlines a înregistrat pierderi de 226 milioane lire turceşti în primul trimestru al anului

THY ucagiTurkish Airlines (THY), cea mai importantă companie aeriană şi operator de transport aerian din Turcia, a înregistrat pierderi de 226,3 milioane lire turceşti în primul trimestru din anul 2014, potrivit unei declaraţii date de aceasta vineri.

Pierderea este de 10 ori mai mare decât cea din 2013; în primul trimestru din 2013, compania avea pierderi de 22,3 milioane lire. Deşi totalul vânzărilor înregistrate în primul trimestru a urcat de la 3,59 miliarde lire la 5,13 miliarde, compania tot a suferit pierderi semnificative, fapt atribuit factorilor de sezon, dar şi lirei afectate.

Potrivit companiei, aceasta a avut cheltuieli cu 43% mai mari pe combustibili în primul trimestru, ajungând de la 1,3 miliarde lire la 1,9 miliarde lire.

Conform relatărilor venite din partea Reuters, analiştii afirmă există competiţie aflată în creştere pe piaţa domestic. Apariţia unor companii aeriene low-cost cum ar fi Pegasus şi Onur Air, au dus la scăderea profiturilor companiei naționale.

 

Deşi vânzările de bilete au crescut, marja de profit de pe urma lor a scăzut considerabil. THY operează 41 de rute naţionale şi 200 internaţionale, fiind al patrulea cel mai mare operator de transport aerian din lume, după numărul de destinaţii.