Destine distruse de acuzații absurde ale puterii de la Ankara

 

O scrisoare publicată de redactorul ziarului Yeni Asya, Kazim Gulecyuz, scoate în evidență tragediile pe care le trăiesc mii de familii din Turcia , în urma ,,vânătorii de vrăjitoare,, declanșată de regimul de la Ankara. S- ajuns la situații absurde în care oamenii sunt arestați sub acuzația că și-au instalat o aplicație pe telefon, dar în realitate ei nu au internet pe telefon.

,,Sunt profesor de 8 ani. În timpul carierei mele am realizat multe proiecte reușite, dar  15 iulie a fost cel mai negru coșmar pentru mine.Soția mea a fost arestată în urmă cu 8 luni. Eu de 7 luni nu mai am loc de muncă, amândoi am fost acuzați de folosirea aplicației ByLock.,, scrie un profesor ajuns într-o situație disperată.

,,În timpul procesului soției mele s-a presupus că si eu am descărcat pe telefonul mobil aplicația ByLock. Noi nici măcar nu avem internet la telefoanele noastre mobile, cum se poate întâmpla acest lucru? Și eu și soția mea suntem foarte surprinși.

Judecătorul m-a găsit vinovat și am fost concediat. Am 3 copii, cel mai mic are 3 ani, nu avem pe nimeni care să ne ajute. Fratele meu a fost și el arestat. Dacă mă arestează și pe mine nu știu ce vom face. Cum putem dovedi că nu am folosit această aplicație niciodată nu știu, pentru că nu sunt expert în tehnologie. Mi s-a spus că au fost încurcate IP-urile, dar nimeni nu face cercetări în această privință. Aceasta este o conspirație a serviciilor secrete.

Vreau doar să vă puneți în locul meu, doar atât îmi doresc…,,