Directorul de știri- FOX TV a fost arestat pentru ”terorism”

ercan gün

Directorul de știri de la canalul FOX TV, Ercan Gün,  a fost arestat pentru că ar fi membru al unei organizații teroriste. Toate acestea vin în urma difuzării imaginilor cu asasinarea jurnalistului armean, Hrant Dink, scrie presa turcă.

După puciul eșuat din 15 iulie a fost instaurată starea de urgență în Turcia și au fost emise mandate de reținere pe numele a 89 de jurnaliști. După ce s-a predat poliției, directorul de știri al postului FOX TV,  Ercan Gün, a fost reținut pentru 28  de zile. Ercan Gün este responsabil de difuzarea imaginilor în care este prezentată misterioasa ucidere a jurnalistului de origine armeană Hrant Dink. Știrea a apărut pe post acum 9 ani. Procurorul a hotărât că imaginile difuzate atunci, înainte și după asasinatul jurnalistului de origine armeană, au încălcat securitatea și sunt suspecte de „crearea percepției pentru crimă organizată”, astfel dorind arestarea lui Ercan Gün.

Jurnalistul arestat, are în spate o experiență de peste 27 de ani. În acest moment numărul total al jurnaliștilor arestați în Turcia a ajuns la 95.