Drama unui fost expert in explozibil: deși are 98% dizabilităţi fizice, este arestat de 18 zile

 

bilal konakci si familia sa

Bilal Konakçi, fost expert in explozibil in Departamentul de Poliţie din Izmir, și-a pierdut mâna dreaptă și ambii ochi in timp ce incerca să dezamorseze o bombă in 2009.

În data de 10 ianuarie 2017 a fost arestat pentru presupuse legături cu mișcarea Hizmet. Ceea ce este și mai rău este faptul că familiei nu i se permit vizitele.

Soţia sa, Ozlem Konakci, a povestit editorialistului Ahmet Takan de la cotidianul Yeniçag, chinul prin care trec. Ea a povestit că soţul său nu se poate ingrijii singur, nici măcar nu poate sta pe propriile picioare. Starea lui de sănătate a fost confirmată și de un raport al spitaluli de stat din Izmir. Aceasta a mai menţionat: „M-am căsătorit cu Bilal in 2003. Avem 2 fete: una de 13 ani, cealaltă de 3 ani. Deși acesta suferă de handicap in proporţie de 98%, in data de 20 decembrie, la ora 7:00 dimineaţa, un grup de poliţiști au venit și l-au dus pe soţul meu la secţie. De asemenea, aceștia au spus că în 2-3 zile va fi eliberat și adus acasă.

În data de 10 ianuarie a fost dus în faţa judecătorului fără a avea un avocat, iar apoi arestat.

De 18 zile se află în penitenciarul Memenen, la 35 km de Izmir.

bilal konakci raport din spital

Fiicele mele sunt în depresie; fata cea mare nu vorbește cu nimeni de când tatăl ei a fost arestat, iar cea mică se trezește noaptea și se uită pe stradă să vadă dacă tatăl ei vine acasă.

Soţul meu a fost cel mai mare sprijin al meu, în ciuda situaţiei fizice în care se află.

Ceea ce este strigător la cer este faptul că un om cu handicap 98% nu poate să mănânce singur, să meargă la toaletă, pur și simplu nu poate să aibă grijă de el.

Cum poate un om care din 2009 este orb și fără o mână, să fie părtaș la puci? Cum poate un om care nu se descurcă fără ajutorul cuiva să aibă grijă de el, să săvârșească asemenea infracţiuni?

Ce fel de crimă ar putea pune la cale un astfel de om impreunã cu Gulen?”