Erdogan: Gandacii m-au făcut să vreau un palat în valoare de 615 milioane de dolari  

 saray

Dacă gândacii infectează casa sau biroul cuiva, acea persoană ar putea pune otravă în diferite locuri, sau ar apela la o firmă de dezinfectare. 

Însă, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a avut o soluție mai radicală. În cadrul unui interviu, acesta a mărturisic că motivul pentru care a avut nevoie de un vast palat prezidențial în Ankara,  au fost gândacii găsiți în biroul anterior. 

Nou palat prezidențial lui Erdogan, în valoare de 615 milioane dolari, a fost masiv ridiculizat de către opoziție.  

În cadrul unui interviu acordat vineri seară televiziunii A-Haber, Erdogan a declarat că motivele pentru care a avut nevoie de un palat cu 1.150 camere au fost lumești. El a spus că biroul în care a fost Prim-Ministru în perioada 2003-2014 a fost invadat de gândaci. „Un oaspete care ar fi putut vizita vechiul birou și ar fi dat de gândaci; din acest motiv am ordonat contruirea acestui Palat. Este un astfel de loc potrivit pentru Prim-Ministrul Turciei? Ce impresie și-ar fi făcut un oaspete și ce ar fi putut povesti apoi?” a întrebat acesta. 

Erdogan a apărat întotdeauna construirea palatului, spunând că este un simbol demn de noua Turcie pe care încearcă să o contruiească. 

„Aceasta este Palatul națiunii turce”, a declarat Erdogan într-un interviu. „O astfel de reprezentare nu poate fi niciodată o pierdere”, a adăugat acesta.