Flynn este luat în evidență ca agent străin pentru activități care ar putea fi ajutat Turcia

flynn the hill

Generalul în rezervă Michael Flynn, care luna trecută a fost forțat să renunțe la poziția sa în calitate de consilier de securitate națională pentru administrația Trump, a fost luat în evidență ca agent străin de către  Departamentul de Justiție al SUA pentru activități care ar putea fi ajutat guvernul turc, potrivit unui articol al Associated Press.

Flynn s-a autodenunțat în mod voluntar la Departamentul de Justiție, care necesită o transparență mai extinsă decât Congresul, căruia Flynn i-a dezvăluit anterior activitatea sa pentru o companie deținută de omul de afaceri turc Ekim Alptekin care „ar putea fi interpretată ca a adus în principal beneficii Republicii Turcia,” a declarat avocatul lui Flynn.

„[Compania lui Flynn] a fost angajată pentru a face lobby în Congres de o companie olandeza numită Inovo BV, care a fost fondată de un om de afaceri turc care deține o poziție de top în Consiliul de Relații Economice Externe al Turciei”, a menționat un articol din noiembrie în The Daily Caller.

De asemenea, articolul The Daily Caller a menționat că adresa Inovo BV a fost luată în evidență la Congres într-un raport de informare de lobby, dar nu a reușit să indice vreo persoană afiliată cu firma. Dar, site-ul ” de date de înregistrare ale firmelor olandez arată că Alptekin a fondat compania în 2005. Firma de consultanță financiară, pe care Alptekin nu o recunoaște în bio-ul său, are, de asemenea, un afiliat, Inovo Turkiye.”

Potrivit noilor documente depuse la Justiție, Flynn Intel Group Inc. a acceptat activitatea de lobby legată de Turcia, în decursul lunii august anul trecut și a oprit-o în noiembrie, când compania sa și-a încetat activitatea. Flynn era un pionier al campaniei Trump la momentul prestării acestor servicii.

Documentele menționează faptul că Flynn Intel Group a fost invitat în luna septembrie de către Alptekin pentru a se întâlni cu oficiali turci, inclusiv miniștrii pentru afaceri externe și ai energiei din Turcia, la New York. Cu toate că documentele depuse nu au dat numele miniștrilor, au spus că cei doi au lucrat pentru guvernul turc „conform datelor cunoscute actual de către Flynn Intel Group.”

Ministrul turc pentru energie, Berat Albayrak, este ginerele președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.
flynn ekim alptekin FARA proiect