Germania: Nu vom tolera spionajul turc pe teritoriul țării noastre

hans georg maassen

Germania nu va tolera operațiunie de informații turce pe teritoriul sau, a  declarat miercuri, șeful agenției de spionaj intern al țării, după ce procurorul șef a lansat o investigație pentru posibil spionaj de către imami trimiși din Turcia.

Hans-Georg Maassen a declarat că Berlinul a fost foarte preocupat de evoluțiile recente din Turcia, precum și „operațiunile de influență” îndreptate împotriva minorității turce din Germania.

„Nu putem accepta activitațile agenților care operează în Germania, împotriva intereselor germane, și de aceea protestăm”, a declarat Maassen, jurnaliștilor într-o conferința de presă organizată în Berlin.

Ancheta a început în această săptămână, după o plângere penală depusă la începutul lunii decembrie de parlamentarul de la Partidul Verzilor Volker Beck.

Becker a spus că a depus plângere după ce rapoartele publicate de mass-media din  Ankara a cerut ca imami trimiși din Turcia să lucreze pentru DITIB, cea mai mare Asociație a Moscheilor din Germania, strângând informații despre sustinătorii lui Fethullah Gulen.

Poliția germană a arestat luna trecută un bărbat turc în vârstă de 31 de ani, suspectat de a furniza informații cu privire la kurzi care trăiesc în Germania, la agențiile de informații din Turcia.