Gravidă „imbrăcată in haine indecente și susţinătoare a puciului,” atacată în Istanbul

 

hazal olmez

Hazal Ölmez, secretară la ziarul pro-kurd Evrensel, însărcinată în șase luni, a fost atacată în Istanbul de un grup de oameni pe motiv că „purta haine indecente și susține lovitura de stat eșuată de pe 15 iulie.” De asemenea, este acuzată că ar susține mişcarea Gulenista.

 „De ce porți haine indecente? Ești susținătoare a loviturii și a lui Gülen”, a strigat grupul către Ölmez, numind-o trădătoare și încurajând persoanele aflate de față să o lovească.

„Nu te vei mai îmbrăca așa, te vei îmbrăca așa cum vrem noi și ne vei asculta”, i-au mai spus ei, potrivit raportului.

Ölmez a declarat că mergea spre casă, când au atacat-o trei oameni, printre care două femei ce purtau burka.

„Am ieșit de la serviciu și mergeam spre casă pe același drum pe care merg în fiecare zi. Dintr-o dată, din spatele meu, cineva m-a tras de păr. Când m-am întors, am văzut o femeie ce purta burka pe care am întrebat-o de ce m-a tras de păr, dar ea a început să mă atace”, a declarat Ölmez.

„După câteva minute, un bărbat cu barbă lungă a venit și a strigat: «În acest cartier mai sunt patru persoane pe care le-am remarcat, va veni și rândul lor.» Apoi m-a lovit în genunchi. Le-au spus și celorlalți să mă atace. Au vrut să mă linșeze.”

Conform raportului, grupul a continuat să o lovească pe Ölmez chiar și după ce aceasta a căzut la pământ, iar oamenii din jur stăteau și priveau incidentul fără a ajuta.

„Cine știe ce ai făcut dacă te atacă”, i-au spus oamenii atunci când le-a cerut să o ajute, fiind salvată de o femeie în vârstă de 60 de ani.