Imaginea preşedintelui, Erdogan, pe coperta unei reviste, motiv de percheziţie pentru poliţia turcă  

revista nokta erdogan selfie

Revista Nokta a fost percheziţionată de poliţie deorece în ultimul său număr, pe coperta revistei “Edogan se poza selfie la înmormântările soldaţilor”.  Vânzarea revistei în această săptămână a fost interzisă

Operaţiunea de aducere la tăcere a presei, intentată de Erdogan, presedintele Turciei continuă. Revista săptămânală, Nokta, cunoscută prin  publicaţiile dure de opoziţie, a fost percheziţionată la miezul noptii de poliţie  deoarece a folosit  pe coperta revistei o imagine cu Erdogan. Percheziţia a fost făcută după ce redactorul şef al revistei  făcuse cunoscut conţinutul noului număr  pe reţelele de socializare. La ora 01.30 poliţiştii au venit la biroul revistei confiscând noul număr şi oprind  vânzarea acesteia.

 Revista Nokta, a adus critici dure la afirmaţia preşedintelui, Erdogan, în urma  atacurilor PKK,unde au şi-au pierdut viaţa  mulţi soldaţi:” Martirizarea e frumoasă, ferice de mamele martirilor.Daţi-mi 400 de deputaţi ca să trăim în pace! Iar în ultimul său număr, revista s-a inspirat din revista  The Guardian,unde Tony Blair era pe coperta ziarului pozând selfie, asfel a fost imprimată imaginea lui Erdogan pozând selfie la inmormântările soldaţilor.

 Revista de opoziţie, Nokta, cunoscută cu publicaţiile dure nu este  perchiziţionată pentru prima dată. Din luna aprilie 2007  publicaţia fusese oprită datorită  criticilor dure legate de armată, zicând că intervenţia directă sau indirectă  asupra armatei este de fapt,un  atac la democraţie.

 După un interval de 8 ani, în urmă cu 5 luni,revista doar ce a început  să publice din nou.