Justiţia germană a amendat ziarul pro-Erdogan „Sabah” deoarece in cadrul unui articol i-a numit pe „Guleniști, teroriști”

 

sabah amendat

O instanţă judecătorească din Germania a amendat ziarul turc „Sabah” cu 250.000 euro, pentru etichetarea simpatizanţilor lui Gulen, ca „teroriști”, relatează presa germană.

Jurnalul pro-Erdogan Sabah, ediția din Germania, la fel ca cel din Turcia, folosește termenul „feto” pentru denumirea simpatizantanţilor Hizmet. De data aceasta, s-a folosit ilegal termenul de „teroriști” pentru cei din mișcarea Gulen.

O întâmplare similară împotriva simpatizanților  lui Gulen plină de ură a avut loc în Olanda în 2016 unde guvernul a luat măsuri si a interzis folosirea termenului „Feto”, care a fost inventat de către președintele Recep Tayyip Erdogan pentru a desemna mișcarea Gülen o organizație teroristă.

Persoanele fizice care au numit scoala De Roos School, condusă de către simpatizanții de mișcare, o „școală teroristă” sau o „școală feto” au fost amendate cu 1.000 de euro si vor fi chemate în instanța olandeză, în septembrie, relateaza ziarul Zaman Olanda.

Erdoğan acuză mișcarea de  lovitura de stat eșuată din15 iulie.