Kimse Yok Mu” deschide un complex educaţional în Kenya

”Kimse Yok Mu” deschide un complex educaţional în Kenya

 kenya2

Kimse Yok Mu, una dintre cele mai mari organizaţii de caritate din Turcia, a deschis un complex educaţional în oraşul Malindi din Kenya. Campul este  format dintr-o școala, un dormitor şi o bucătărie comună.

Inaugurarea complexului care acoperă o suprafaţă de 6.600 metri pătraţi, a fost făcută de Belio Kipsang, subsecretar al Ministerului de Educaţie Kenian. La ceremonie au mai participat şi oficiali locali precum şi politicieni.

 Vice-preşedintele Kimse Yok Mu, Ayşe Ozkalay a luat cuvântul la ceremonie, precizând că astfel de facilităţi vor ajuta la stabilirea relaţiilor de prietenie între generaţiile noi de cetăţeni turci şi kenieni în viitor. Pentru asta, Secretarul General al fundaţiei, Savaş Metin, a spus că ei sunt de părere că facilităţile vor contribui la asigurarea unui viitor mai bun pentru cetăţenii kenieni.

Kimse Yok Mu a lansat o campanie de ajutorare pentru ţările foarte afectate de o secetă care a avut loc în Estul Africii în anul 2012. Oganizaţia a finalizat construcţiile a patru facilităţi din Somalia, Etiopia, Uganda şi Kenya.

 650 de elevi, de la grădiniţă şi până la liceu, vor avea parte de educaţie în complexul din Malindi. Dormitorul comun din complex va asigura cazarea a 120 de elevi, în timp ce bucătăria va oferi mâncare unui număr de 500 de persoane. Pe lângă acestea, acolo se mai întâlneşte şi o sală de sport echipată în întregime, o piscină şi un loc de joacă.

 În complex se mai află şi un spital a cărui inaugurare va avea loc după ce va fi echipat cu utilităţile medicale necesare.