Koç Holding: pe lista celor 100 cei mai mari plătitori de taxe pe venit din 2013

ali koçAdministrația Veniturilor din Turcia, a realizat duminică lista celor 100 cei mai mari plătitori de taxe pe venit pentru anul 2013. Din topul celor şase cei mai mari plătitori fac parte membri ai familiei Koc. 32 de persoane din cele 100 au preferat să rămână anonimi.

 Rahmi Koc, aflat pe primul loc pe lista realizată de Administrația Veniturilor este preşedintele onorific al companiei Koc Holding, una dintre cele mai mari şi cunoscute companii din Turcia. Acesta a depăşit-o pe sora lui, Semahat Sevim Arsel, care a ocupat locul întâi în 2011 şi 2012. Arsel a plătit 31 milioane lire turceşti pe taxe, iar Rahmi Koc, sub 37.5 milioane. Familia Koc a plătit în total 120 milioane pe taxe în 2013 şi a ocupat primele şase locuri din cele zece în topul celor 100 plătitori de taxe în 2012.

Şarık Tara, preşedintele onorific al companiei de construcţii ENKA Holding, s-a clasat pe locul 7, plătind sub 15 milioane lire turceşti.

 Abdulkadir Konukoğlu, Preşedintele Consiliului companiei Sanko Holding a ocupat locul 46 pe listă în timp ce Erdogan Demiroren, fondatorul grupului, s-a clasat pe locul 56.

În topul celor 10 s-a mai aflat şi Aydin Dogan, fondatorul Dogan Holding, o altă companie mare ce produce câteva publicaţii media turceşti.

 Locul 16 a fost ocupat de Murat Ulker, Preşedintele companiei Ulker, mare producătoare de produse alimentare. Ulker a plătit mai mult de 6 milioane lire turceşti pe taxe anul trecut.

 Doi din cei 10 au dorit ca numele lor să nu fie date publicităţii.