Mamele s-au întâlnit în Istanbul pentru a sărbători Ziua Mamei şi a-şi vedea copiii

dunya anneler gunu (3)

 

180 de mame din 63 de ţări, ale căror copii învaţă în Turcia s-au întâlnit în Istanbul pentru a sărbători vineri Ziua Mamei.

Evenimentul, aflat acum la cea de-a doua ediţie şi organizat de Federaţia Internaţională pentru Studenţi şi Cultură Baran, a avut loc în cadrul TIM Show Center. Mamele şi-au putut vedea acolo copiii pentru prima dată după multe luni.

Elevii au cântat melodii şi au recitat poezii în timpul evenimentului, bucurând publicul.

Esra Kavurmacı, femeie de afaceri şi preşedinta comitetului care a organizat evenimentul, a spus că scopul programului a fost acela de a oferi şansa mamelor să-şi revadă copiii care studiază în Turcia.

 „Vrem ca mamele ce au venit în Turcia să ajungă să o şi cunoască,” a precizat ea.

Una dintre mamele prezente la eveniment, Vera Stamova din Moldova, a zis: „Cei doi copii ai mei studiază în Turcia. Fiica mea mai mică a studiat în şcolile turceşti din Moldova şi a primit o educaţie de calitate. Iubesc Turcia şi am mare încredere în cetăţenii acestei ţări. Dacă aş mai fi avut încă un copil, tot în Turcia l-aş fi trimis pentru a-şi continua studiile. Îmi este foarte dor de ei, dar copiii mei sunt norocoşi şi se află în siguranţă aici,” a mai spus ea.