„Punul in gură” face noi victime: hărţuire intr-un cămin din Turcia

selcuk kurt haymana nurț bektaș

Teroarea atinge noi cote in Turcia Sultanului Erdogan. De curând un nou scandal a luat amploare in Turcia. Directorul unei școli din Ankara este acuzat de abuz sexual.
In decembrie 2014, directorul școlii Nuri Bektaș din Ankara a fost destituit din funcţie pe motiv că ar fi Gulenist. In locul lui a fost numit Selçuk Kurt, care face parte și din sindicatul pro-Erdogan, Egitim Bir Sen.
După numirea in funcţie, noul director a cerut o cameră specială in cadrul internatului școlii. Scopul cerinţei nu a fost prezentat.
In cadrul internatului stăteau 200 de elevi- toţi băieţi.
Conform ziarului BirGun, după terminarea orelor de curs, directorul chema elevi in „camera specială” și ii agresa sexual. Tot articolul menţionează că in decurs a 2 ani, 100 de băieţi din 200 au fost agresaţi.
Din cauză că acesta făcea parte din sindicatul pro-guvern, părinţilor le-a fost teamă să depună plângere.

haymana nuri bektaș
Intr-un final, un grup de părinţi a decis să facă plângere impotriva agresorului, chiar la Centrul de Informaţii al Primului-Ministru -BIMER. Numărul plângerilor a ajuns la 100.
Deși directorul a fost restituit din funcţie în luna octombrie 2016, pe numele său nu a fost deschisă anchetă penală, ba mai mult, i s-a oferit același post dar intr-un alt oraș.
„Selçuk Kurt a mai făcut astfel de fapte și in trecut. Un astfel de personaj nu ar trebui numit in funcţia de profesor, dar păi in cea de director,” a declarat un părinte pentru ziarul BirGun.
Contactat fiind de către ziar, făptașul nu a comentat acuzaţiile aduse.