Raport: 200 de spioni din Austria ajută Securitatea turcă să urmărească turcii anti-Erdogan

peter pilz austria

Peter Pilz, purtător de cuvânt din partea Partidului Verzilor dib Austria, a adus acuze grave Turciei. Acesta a menţionat că Securitatea Turcă (MIT) adună informaţii despre opozanţii lui Erdogan din Austria, cu ajutorul a 200 de spioni.

Potrivit ziarului austriac Die Presse, Pilz a făcut public printr-o conferinţă de presă, un raport de 36 pagini in care investighează activităţile de spionaj coordonate de MIT in Austria. In raportul Ambasadei Turcești din Viena, există informaţii preluate din Austria.

Potrivit acestui raport făcut public de Peter Pilz, precum că cetătenii stabiliți în Austria și care se opun regimului lui Erdogan (kurzi și Guleniști) au fost spionați de către organizații afiliate AKP-ului (UETD, MÜSİAD și organizația religioasă  ATIB). În aceste urmăriri s-au implicat aproximativ 200 de spioni turci. Informațiile au fost transmise mai departe serviciului de securitate turc MIT, sub forma unei liste care conține numele persoanelor pe care guvernul vrea să le aresteze.

Potrivit declarațiilor lui Pilz, guvernul turc aloca minim 20 de milioane de euro pentru aceste activitații în Austria.

În urma declarațiilor lui Pilz, purtatorul de cuvant al ministerului de interne din Austria, Karl-Heinz Grundböck, a anuntat că prin urmarea acestor probe se vor declanşa anchete despre oameni respectivi.

Cotidianul austriac Die Presse, a scris că, președintele organizației religioase ATİB M. Fatih Karadaş va fi retras de Ankara in viitorul apropiat. În această perioadă celalalte instituții pro-Erdogan UETD și MUSIAD, continuă campania pentru referendum în favoarea președintelui Erdogan.

erdogan atib uetd austria