Și-a primit gradele militare în mormânt

Ismail Gül, colonel în rezervă, a aflat print telefon de la un cunoscut că este pe lista celor suspendați din funcție prin decretul numărul 692, emis la data de 14 iulie 2017. Acestuia i s-au luat gradele militare și toate drepturile, având statut de un soldat de rând. Nu a reușit să afle motivul demiterii.  La 5 luni de la demitere, acesta a decedat

Ahmet Gül, fiul  a lui  Ismail Gül, care este stomatolog, a mers mai departe în încercarea de a clarifica nedreptatea făcută. Împreună cu avocatul său, au descoperit că  numele său este pe lista utilizatorilor aplicației Bylock.  Acesta fiind motivul demiterii tatălui său. Doar că stomatologul  Ahmet Gül, nu a folosit niciodată aplicația Bylock. După mai multe investigații, aceștia au descoperit că mai exista o aplicație care folosea aceleași server cu cel al  aplicației bylock. Ahmet Gül, a făcut recurs și numele lui a fost scos din listă. În cele din urmă, după 8 luni, într-o zi de duminică, prin publicarea decretului numărul 701, i-au fost înapoiate gradele militare ale lui Ismail  Gül, care fususeră luate pe nedrept.

Se făcuse o mare greseală față de el

Soția colonelui, Sevinç Gül, a relatat pentru ziarul Hürriyet, coșmarul trăit: „Petreceam o vară frumoasă. Soțul meu se bucura de mare. În mijlocul nopții a fost sunat de către o rudă și i-a dat vestea cea rea. Nu vă pot povestit cum s-a schimbat la față. Nu l-am văzut în acest hal, nici măcar atunci cănd s-a întors din operațiunea din Cipru. Se făcuse o mare greseală față de el. Pe scurt, din cauza supărării, s-a îmbolnăvit și a murit. Am suferit și eu foarte mult. Mi s-au înfundat venele de la picioare. Am stat 20 de zile în spital.  Soțul meu a murit ca un soldat de rând și în mormânt a redevenit colonel. S-a înfăptuit o greșeală uriașă.”