Teroristii din PKK au răpit 331 de copii în şase luni de zile

Diyarbakirli ailenin cocugu icin baslattigi eylem devam ediyorUn raport realizat de o unitate de combatere a terorismului din cadrul Departamentului Naţional de Poliţie arată că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a răpit 331 de copii în ultimele şase luni de zile.

Pe data de 23 aprilie, cu ocazia Zilei Copiilor s-a înregistrat cel mai recent caz de răpire. În districtul Lice din Diyarbakir au fost răpiți 15 copii, în cadrul festivității.. Părinţii şi celelalte rude ale celor 15 elevi de liceu  au organizat un protest  în Diyarbakir pe 27 aprilie. Ei au susținut faptul că elevii au fost răpiţi de PKK. Astfel, au cerut luarea de măsuri în această privinţă.

Potrivit ştirilor, membrii grupului terorist au luat elevii la un picnic pe 23 aprilie, însă aceştia din urmă nu s-au mai întors acasă de atunci.

 

Erol Böçkün, tatăl unui elev în vârstă de 15 ani a spus că nu ştie unde se află fiul său. „Se poate să-mi fi ucis fiul. Cum pot ei oare răpi un copil de 15 ani ca să îl recruteze (pentru PKK)?” a întrebat el.

 

Între anii 2000-2012, PKK-ul a răpit aproape 4.000 de tineri pentru a-i duce în munţi să lupte. În anul 2011 numărul acestora ajungând la 750.