Turcia interzice elevilor de liceu utilizarea site-urilor de socializare

facebook turcia

Utilizarea și postările pe site-urile de socializare în timpul orelor de clasă, fără permisiunea profesorului, au fost interzise în liceele din întreaga Turcie.

Ca urmare a unei modificări din regulamentul privind liceele, elevilor li s-a interzis accesul la site-urile de socializare fără consimțământul profesorilor lor, inclusiv schimbul de fotografii arătând interiorul școlilor. Elevii care încalcă această interdicție vor fi trimisi la comisia disciplinară a școlii lor.

Ministerul Educației a implementat respectivele modificări, intrate în vigoare după ce a fost publicate în Monitorul Oficial pe 1 iulie; acestea constituie o serie de revizuiri ale reglementărilor vizând absenţele şcolarilor, utilizarea site-urilor de socializare, transferurile dintre licee, și comportamentul elevilor.

În plus, elevilor de liceu care se fac vinovaţi de infracţiuni sexuale sau care înjură sau îşi bat joc de angajații școlii, sau care provoacă sau forțează pe alții să comită aceste delicte și împărtășesc informaţii sau poze privitor la acestea pe site-urile de socializare, li se vor interzice, temporar, accesul la școală.

Alte motive pentru interdicţia temporară vor include şi „dovezi că elevii acționează într-un mod contrar valorilor naționale, că nu respectă demnitatea altora, sau moralitatea publică, sau că acționează într-un mod care poate duce la neînțelegeri.”