Turcia recheamă şase imami ce oficiau în Germania

camiler moscheia din germania

Autorităţile turce au anunţat vineri că recheamă şase imami ce oficiau în Germania, după ce percheziţii au fost efectuate în apartamentele a patru dintre ei, suspectaţi de spionaj în folosul Ankarei.

Poliţia germană a efectuat miercuri razii la locuinţele a patru imami suspectaţi că ar fi întreprins activităţi de spionaj pentru Guvernul turc împotriva susţinătorilor clericului Fetullah Gulen.

Potrivit Biroului Procurorului Public Federal, cei patru imami au acţionat sub directiva unui ordin emis la 20 septembrie 2016, de către Diyanet, instituţia de stat din Turcia pentru afaceri religioase.

Heiko Maas, ministrul german al Justiţiei, a declarat că cei patru era membri ai celei mai mari asociaţii a moscheelor din Germania, Ditib, ce aduce imami din Turcia pentru a-i pune în serviciul comunităţii de trei milioane de persoane de origine turcă.

Acești imami „nu sunt implicaţi în nicio activitate de informaţii sau de spionaj”, a dat asigurări Direcţia pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) într-un comunicat, emis vineri.