Turcia: S-au simplificat condițiile deschiderii şcolilor religioase

În urma ordinului ministrului educatiei de marti, pentru a se deschide liceele de elită (Anadolu Lisesi) condiția este să existe cel puțin două clase de elevi , pe când la deschiderea unei şcoali teologice (İmam Hatip), nu s-a pus nicio condiție legată în ceea ce privește numărul minim de elevi.

Potrivit ordinnului, chiar  dacă va exista doar și un singur elev, şcoala teologică se va deschide. Nu aceeași regulă se aplică și în cazul liceelor de elită (Anadolu Lisesi); aici fiind nevoie de cel puțin două clase de elevi.

Anul acesta, numărul elevilor care studiază în școlile și liceele teologice a crescut, comparativ cu anul trecut. De la 75.767 de elevi, numărul a ajuns la 1.153.932 de elevi. Dintre aceștia, 503.978 studiază în cadrul liceelor teologice, 651.954 studiază în scolile gimnaziale teologice. Anul trecut au funcționat 3.110 de școli teologice dintre care 1,149 licee  și 1961 de școli teologice,  în timp ce în acest an, numărul acestora  a crescut,  ajungând la 4.112 de unități teologice.