Erdogan promite rezolvarea problemei însă, liderul tătar nu poate intra în Crimeea

 abdulcemil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, un lider politic tătar care nu a putut intra vineri şi sâmbătă în Peninsula Crimeei din cauza forţelor pro-ruseşti, a afirmat că Primul Ministru turc Recep Tayyip Erdogan i-a promis că va rezolva această problemă. Din nefericire, niciun rezultat.

 Liderul tătar, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu a încercat vineri seară să intre în Peninsula Criemeei însă, din diverse motive i-a fost interzis acest lucru.

 Am spus Guvernului Turciei că mi s-a interzis să intru în Crimea pe baza unor pretexte născocite. Drept răspuns, Primul Ministru turc a promis să ia legătura cu Preşedintele rus Vladimir Putin pe cât de repede posibil pentru a rezolva chestiunea. După ce am primit promisiunea din partea părţii turceşti, m-am întors la Kiev pentru a distruge tensiunile din regiune şi a preveni apariţia problemelor nedorite la adresa poporului nostru. Eu aştept aici (în Kiev),” a declarat Kirimoglu, sâmbătă seara, unui canal TV din Kiev.

Ministrul de Externe Ahmet Davutoglu va trece problema tătarilor din Crimea pe agenda de dezbateri a întâlnirii ministeriale a Consiliului Europei, programată între 5-6 mai în Viena.

 Potrivit ziarului Hurriyet, Davutoglu va prezenta Consiliului Europei un document despre dificultăţile pe care tătarii le-au întâmpinat după anexarea Crimeei la Federaţia Rusă. Cotidianul a spus şi că este foarte posibil ca în timpul întâlnirii să se discute şi problema lui Kirimoglu.