Vice-preşedinte în PE: “Turcia s-a depărtat de UE”

Othmar Karas, Cihan'a önemli açýklamalarda bulundu.

 

Încercarea Turciei de a adera la UE a fost subminată în ultimele luni. Astfel, ea s-a depărtat de blocul format din 28 de ţări, potrivit lui Othmar Karas, un politician austriac şi membru în cel mai mare grup din Parlamentul European, Partidul Poporului European (PPE).

În cadrul unui interviu acordat ziarului Today s Zaman, Karas a susţinut că UE nu reprezintă o simplă zonă comună şi că aderarea la bloc presupune angajament faţă de valori precum libertatea la religie, democraţie şi respectarea demnităţii umane. „Sper că Turcia va da dovadă de dinamism al reformei în calea ei spre aderare la UE,” a subliniat el.

Karas participă la realegerile din Parlamentul European care vor avea loc la finele acestei luni. Acesta, împreună cu un alt membru austriac al Parlamentului European, Hannes Swoboda, au sprijinit deschiderea discuţiilor dintre UE şi Turcia, cu scopul aderării acesteia din urmă.

 „Trebuie să menţionez că regret faptul că întâmplările din ultimele luni au depărtat Turcia de UE,” a zis el adăugând: „Regret asta deoarece sunt de părere că apropierea dintre UE şi Turcia este în interesul amândurora.”

Politicianul austriac spune că UE nu are capacitatea de a absorbi apartenenţa unei ţări precum Turcia, iar aceasta din urmă nu a îndeplinit condiţiile de apartenenţă.

 ”Negocierile legate de apartenenţă trebuie să continue potrivit înţelegerilor semnate şi valorilor europene”, a mai zis el.