Directori de top arestaţi în dosarul Soma

 

[dropcap color=”#555555″]D[/dropcap]irectorul general al companiei care îşi desfăşoară activitatea în mina din Soma, provincia Manisa, a acuzat directorul executiv al companiei, care este fiul patronului acesteia, de falsificarea semnăturii sale pe un document. În prezent se desfăşoară o investigaţie în care opt persoane au fost arestate. Toate acestea au loc în urma tragicului accident ce a avut loc săptămâna trecută, în care au murit 301 mineri.

 Accidentul miniser de săptămâna trecută este cel mai grav din istoria Turciei.

 Opt persoane au fost arestate duminică şi luni, printre care Can Gurkan, directorul executiv al Soma Coal Enterprises Inc. şi managerul general Ramazan Dogru, a cărui soţie este membră în consiliul acestia şi în consiliul de oraş al Partidului AK.

În ziua de marţi, deputatul din Manisa, Ozgur Ozel a anunţat printr-o postare pe Twitter că deţinea informaţii neverificate potrivit cărora pe numele patronului Soma Holding fusese emis un mandat de arestare. Soma Holding este compania care deţine mina.

 Procurorul şef din Akhisar Bekir Şahiner, care desfăşoară investigaţia, a spus marţi că 36 de persoane au depus mărturie, 25 dintre aceştia fiind trimişi la Curtea Penală de Pace din Soma. Opt au fost arestaţi, în timp ce alţi opt au fost eliberaţi.

 Nouă alte persoane sunt judecate în libertate şi trebuie să se prezinte în mod constant la secţiile de poliţie de care aparţin. Alte 11 persoane au fost apoi eliberate fără a fi trimise în tribunal.