Legaturi Ciudate in Mina din Soma

maden işçile

 

Mina din Soma, Turcia, este proprietate de stat și are drept subcontractant firma ”Soma Holding”. În 2003, Guvernul a adoptat o lege conform căreia galeriile pot fii privatizate fără a fi nevoie de licitație însă, proprietar să rămână statul.

 Soma Holding, a preluat galerii de miniere prin  această metodă. Valoarea s-a ridicat la 70 miliarde de dolari pe timp de 9 ani. Din acestăn afacere face parte și minia din Soma, unde a avut loc tragicul accident. 

 Firma Soma Holding s-a dezvoltat foarte repede şi a ajuns in anul 2012 la cifra de afaceri de 150 milioane de dolari. Cel mai ciudat lucru este faptul că anul trecut a plătit 400 de mii de dolari impozit pe profit. Suma aceea nu se ridică nici măcar la valoarea de unui apartament, pe care l-a construit în zona de lux din İstanbul

 Un alt lucru ciudat este că soția directorului general al miniei a fost aleasa la consilulu județean din Manisa la alagerile locale din 30 martie. Aceeați doamnă ocupă și postul de manager la firma mai sus menționată.

 Specuții sunt și în privința unor presupuse donații făcute de către Soma Holding către TURGEV, fundația condusă de fiul PM Erdogan.