Ziarul criticat de Erdoğan datorită unui articol despre Morsi ripostează: „Ne veţi interzice publicaţia?”

hurriyet

Cotidianul independent Hürriyet i-a răspuns marţi, într-un articol, preşedintelui  Recep Tayyip Erdoğan, ca urmare a acuzaţiilor acestuia cum că ziariştii Hürriyet ar fi susţinut că Erdoğan ar putea avea aceeaşi soartă ca şi preşedintele egiptean destituit, Mohammed Morsi, care a fost condamnat la moarte de către un tribunal egiptean week-end-ul trecut.

Într-un articol publicat pe prima pagină a ediţiei de marţi, Hürriyet a caracterizat acuzaţia lansată de Erdoğan drept „nedreaptăşi nefondată”, cerându-i dovezi pentru afirmaţia făcută. „Ce dovezi aveţi?” au întrebat jurnaliştii. „Dovada este, cumva, faptul că am citat o propoziţie rostită de dvs.? Ar putea exista asemenea dovadă? Poate exista o atare denaturare a faptelor?”

„D-le preşedinte, ce doriţi de la noi?” a ripostat cotidianul. „De ce ne atacaţi pe nedrept şi de ce denaturaţi faptele în mod evident? De ce am devenit o ţintă a atacurilor dvs.? Ce doriţi de la noi? Veţi interzice, oare, publicarea pe viitor a ziarului nostru?”

Hürriyet a fost criticat întâi de primul ministru Ahmet Davutoğlu şi apoi de Erdoğan însuşi, ca urmare a publicaţiei unui articol despre pedeapsa capitală pe care a primit-o Morsi sâmbătă; raportul de pe site-ul cotidianului avea ca titlu: „Toată lumea e în stare de şoc: preşedintele care a câştigat 52% din voturi a fost condamnat la moarte.”