Femeile din Turcia îi întorc spatele lui Erdoğan, în semn de protest

femeii protestat erdogan

Mii de femei din Turcia au postat poze pe site-urile de socializare care le arată întorcându-şi spatele la cameră, în semn de protest, comportament datorat ultimelor remarci ale președintele Recep Tayyip Erdogan care au vizat femeile din Turcia.

„Este foarte interesant faptul că un grup de oameni de aici şi-au întors… spatele la mine (îmi cer scuze, dar politeţea nu-mi permite să mă exprim într-un alt mod), în timp ce le arătam semnul victoriei…”, a declarat Erdogan, pe 1 iunie, când se afla în provincia din estul Turciei, Iğdır.

„Dacă eşti cât de cât politicos, onorabil și capabil, atunci locul pentru a face politică este parlamentul”, a adăugat el, susținând că femeile trebuiau să fie deputați pentru a avea dreptul de a-l dezaproba pe președintelui turc.

Drept răspuns lui Erdoğan, mii de femei şi-au postat fotografii întorcându-şi spatele, pe 2 iunie. Fotografiile le-au implicat nu numai pe femei, ci și pe unii bărbaţi, și, desigur, pe multe pisici, aproape toate find însoțite de observații critice la adresa lui Erdoğan.