Erdogan: Jurnaliștii, armenii, homosexualii sunt „reprezentanți ai rebeliunii”

erdogan nervos

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a continuat atacurile împotriva mai multor critici ai săi, inclusiv împotriva jurnaliștilor, armenilor și membrilor comunității LGBTI, înaintea alegerilor generale de pe 07 iunie, acuzându-i de sprijinul acordat Partidului Popular Democrat (HDP), relateaza Hurriyet Daily News.

„Cel mai mare aliat al lor îl reprezintă Doğan Media. Armenii, homosexualii și cei care cred în „Aleviții fără Ali” – toţi aceşti reprezentanți ai rebeliunii constituie cel mai mare sprijin al HDP”, a declarat Erdogan în timp ce se adresa cetățenilor, în provincia estică Bingöl, pe 3 iunie.

HDP (care se axează pe problema kurdă) trebuie să obţină minimul necesar de 10% din voturi pentru a putea fi reprezentat în parlament, ceea ce constituie chestiunea esenţială care va condiţiona numărul de locuri pe care Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), aflat la putere, va câştiga, la rândul său, în parlament.

Pe 3 iunie, președintele turc şi-a declamat frazele obişnuite împotriva mass-mediei internaționale (care, însă, devin din ce în ce mai înverşunate). „Ei au beneficiat, de asemenea, şi de sprijinul unor instituții mass-media străine, care privesc Turcia drept colonia lor”, a mai declarat dânsul.

Fără a menționa numele partidului AKP (al cărui co-fondator este), Erdogan a afirmat că „toată lumea ar trebui să meargă și să voteze pentru partidul care-i place.”

Din motive diferite, în ultimele zile, Erdoğan a criticat mai multe instituții mass-media, inclusiv ziarele Hürriyet, care este deținut de către Doğan Media Group, şi Cumhuriyet dar, de asemenea, şi New York Times, CNN International și BBC.