Măsuri de securitate stricte vor fi luate în ziua alegerilor

turcia vot

Forțele de securitate turceşti vor lua măsuri extraordinare pentru a asigura buna-desfăşurare a alegerilor din 7 iunie: 150.000 de polițişti vor fi prezenţi la datorie.

Ca parte a măsurilor de securitate, zilele libere de weekend pentru anagajaţii din forțele de securitate, inclusiv poliţişti și jandarmi, au fost anulate, pentru a se putea face faţă în mod eficient oricăror incidente.

Nu mai sunt decât câteva ore rămase până la alegerile parlamentare, în cadrul cărora peste 53 de milioane de cetățeni turci vor vota pentru membrii următorului guvern, iar,  acest sens, Ministerul de Interne a finalizat și distribuit broşuri către 81 de provincii.

Potrivit broşurilor, mai multe patrule de poliţişti, care vor circula pe jos şi în maşini, vor fi prezente în preajma secțiilor de votare și de-a lungul drumurilor principale ale provinciilor. Centre de coordonare a alegerilor vor fi puse la punct, de asemenea, la toate secţiile de poliție din toate cele 81 de provincii. Elicoptere vor fi puse la dispoziţie, pentru patrulare aeriană, în special în orașele mai mari.

Locurile pentru divertisment vor fi închise duminică, iar în restaurante nu se poate servi alcool până la sfârșitul zilei. Nimeni, în afara forțelor de securitate, nu va putea să poarte arme de ziua alegerilor.

Forțele de securitate au fost înştiinţate că vor avea dreptul de a precheziţiona oameni şi vehicule, pe baza unor suspiciuni întemeiate (parte a unui pachet legislativ adoptat recent, ca măsuri de securitate internă, care acordă puteri sporite forțelor de ordine).

Paza de coastă, jandarmeria şi poliția vor lua măsuri de precauție pe rutele unde rapoartele și buletinele de vot vor fi transportate la centrele electorale locale. În locurile în care riscul de terorism este mare, aceste rapoarte și buletine de vot vor fi transportate folosind vehicule blindate și elicoptere. Acest lucru va fi pus în aplicare în special în părțile îndepărtate ale regiunilor de sud-est și în estul Anatoliei.