Palatul Alb verificat de arhitecții din Ankara

palatul alb

Asociația Arhitecților din Ankara a facut un calcul estimativ ale costurilor Palatului AK al lui Erdogan. Proiectul Palatului a costat 70 milioane de euro. Aceasta a stabilit că există cel puțin două mii de camere, 620 uși imense cu două canturi in valoare totală de 33 de milioane de euro.

Palatul are 450 de mii de metri pătrați, din care grădina si peisajul din  jurul palatului are de 350 de mii de metri pătrați. Costul total ajungând la  850 milioane de euro. În ceea ce privește costul anula de întreținere, acesta ajunge la 36 milioane de euro.Sticla utilizată la construcție a fost importată din America, iar prețul este de 235 milioane de euro. 

Întretinerea lunară a aerului condiționat costă 7 milioane de euro.

2,2 milioane de euro costă bucătăria care măsoară 650 de metrii pătrați, iar un pahar din cadrul acesteia valorează 330 euro.

Pentru parchet au fost cheltuiți 1,1 milioane de euro iar acesta este acoperit cu 4 mii de metrii pătrați de covoare speciale în valoare de 400 mii de euro.

În Palat lucrează 2.700 de angajați, dintre care 718 au fost angajații lui fost președinte Abdullah Gul la Palatul Cankaya.

Și îmbunătățirea vieții de la palat nu se oprește aici, în curând va fi construită o fermă de cai și una de prepelițe. De asemenea, Palatul dispunde de o sală VIP  de 20 de persoane și de seifuri ale căror dimensiuni ajung cât mărimea unei camere. 

palatul alb