Un tribunal sistează construcția a 2 drumuri care se leagă de un al treilea pod din Istanbul

drumuri al treilea pod

Un tribunal administrativ din Istanbul a ordonat încetarea construcției a două drumuri care urmează să ducă la cel de-al treilea pod peste strâmtoarea Bosfor din Istanbul (care este, de asemenea, nefinalizat), din raţiuni legate de ocrotirea mediului.

Uniunea Inginerilor Turci și Camera Arhitecților (TMMOB) au anunțat joi că un caz intentat de camera de la cea de-a 8-a Curte Administrativă s-a încheiat, instanța urmând să pună capăt lucrărilor de construcție pe Rumelifeneri și Bogazici, drumuri care urmează să se lege de un al treilea pod peste Bosfor la Istanbul.
Declarația TMMOB a adăugat că s-au depus alte 17 plângeri legate de întregul proiect.

Proiectul pentru cel de-al treilea pod nu a fost deloc scutit de controverse, încă de la bun început, deoarece ecologiștii susțin că efectele vor fi devastatoare pentru terenurile împădurite din partea de nord a orașului și că nu va diminua, ci, din contră, va exacerba problema gravă a traficului orașului.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan, azi un susținător principal al proiectului, a declarat cât era primar al İstanbulului în anii 1990 că un al treilea pod ar fi un dezastru pentru oraș.