Fotomodel excentric din Turcia: ”Toaleta lui Erdoğan nu este de aur”

tugce kazaz erdogan

Fotomodelul excentric Tuğçe Kazaz s-a băgat în disputa de lungă durată privitor la toaletă președintelui Recep Tayyip Erdoğan – o dispută dintre acesta din urmă și şeful Partidului Popular Republican Kemal Kılıçdaroğlu (CHP), afirmând că palatul prezidențial extravagant nu are vase de toaletă placate cu aur.

În prima ei carte, publicată pe 28 iunie, „Derin Uyku” („Somn Adânc”, în limba turcă), Kazaz descrie vizita ei la palatul cufundat în controverse de pe 24 februarie și neagă acuzațiile  lui Kilicdaroglu că palatul are toaletele placate cu aur.

„Am folosit toaleta de două ori în timpul vizitei mele la palatul prezidențial și n-am văzut nicio toaletă placată cu aur. Fie Kılıçdaroğlu este daltonist sau este atât de încântat de aur încât visează la un palat dotat cu WC-uri de aur”, scrie ea.

Datorită celor mai recente comentarii ale ei, Kazaz (care este o figură controversată în Turcia, schimbându-şi uşor opiniile  pe probleme religioase si politice), a atras atenţia site-urilor de socializare media.

Kazaz a stârnit controverse în trecut prin convertirea la creștinism, reconvertindu-se apoi la Islam. În ultimii ani, ea a început să sprijine valori extrem de conservatoare, în conformitate cu cele ale guvernului turc, proclamând un război personal împotriva celor numiţi de dânsa „laicii anti-democratici.”

„Dezbaterea toaletei” din Turcia a fost pornită de către Kılıçdaroğlu în timpul unui miting pre-electoral în Ankara pe 31 mai, când l-a criticat pe președintele Erdoğan pentru cheltuielile sale somptuoase, inclusiv noul palat prezidențial uriaş.

„Eu nu sunt dornic să am parte de un palat, nici de toaletă din aur, şi nici nu caut să câştig potul cel mare”, a mai spus liderul CHP.

Erdoğan i-a răspuns lui Kılıçdaroğlu în aceeași zi, provocându-l să viziteze palatul și să vadă singur, că nu exista nicio toaletă de aur.

După ce Kılıçdaroğlu a refuzat să calce în palat, pe care l-a boicotat de la inaugurarea de anul trecut, Erdoğan a depus o petiție la tribunal pe 2 iunie, argumentând faptul că Kılıçdaroğlu „a depăşit limitele libertății de exprimare”, dovedind „calomniere și minciuni.”