Ce dorește regimul Erdoğan de la acest judecător?

judecator suleyman karacol

Mai mulți procurori, judecători și polițiști, opozanți regimului condus de Erdogan, au fost disponibilizați sau transferați pe posturi inferioare, în zone tensionate din Turcia, după operațiunea de corupție din 17-25 decembrie 2013.  Aceștia, cât și familiile lor, trăiesc adevărate drame.

Judecătorul  Süleyman Karaçöl este una dintre victimele regimului condus de Erdoğan.   Judecătorul Karaçöl, cel care a semnat  dosarul în care apropiații lui Erdoğan sunt  învinuiți de corupție, este arestat din 15 septembrie 2015. Cel care l-a arestat este un nume cunoscut, comisarul Servet Kaynak. Acesta a fost arestat de  judecătorul Karaçöl într-un dosar celebru, dosarul Ergenekon, presupusul complot împotriva Guvernului.

Comisarul Kaynak se răzbună pe judecător

 Judecătorul a fost  reținut fără acordul  Consiliului Superior al Magistraturii din Turcia. Karaçöl a fost arestat sub învinuirea de  ”apartenență la o organizație teroristă”, acest  pretext fiind des folosit  de regimul Erdoğan, implicat într-un uriaș scandal de corupție.

Judecătorul Süleyman Karaçöl  este de 9,5 luni  arestat, dar nu a fost încă întocmit  dosarul pentru a începe procesul. Condițiile din penitenciar sunt insalubre, fiind ținut singur într-o celulă. Scrisorile trimise de soția sa, care locuiește la 430 de kilometri, au fost returnate pe motiv că în penitenciar nu există o pesoană cu numele destinatarului.  În ianuarie 2016 i-a fost   tăiat salariul de judecător, familia printre care și un copil de doi și jumătate nu mai au nici un sprijin material.

Judecător  Karaçöl este torturat,  presat și  controlat de luni de zile, aşteptând tacit venirea dreptății. Nimeni nu-și pune întrebarea ” Ce se întâmplă?”. Colegii judecătorului sunt reticenți în declarații. Cele trăite de judecătorul Karaçöl  nu sunt o coincidență,  acesta este destinul  opozanților lui Erdoğan.