Profesor ateist învinuit că ar fi gulenist

candan badem

Profesorul de istorie Candan Badem care predă în cadrul Universității Tunceli din provincia Tunceli, a fost concediat pe motiv că ar fi simpatinzant al lui Gulen. La scurt timp după acuzaţie, a fost reținut de poliție. Badem a declarat în fața presei că este ateist și că este împotriva lui Gulen și a religiei.

A mai avut loc încă o scenă de comedie după tentativă de lovitură de stat eșuată din data de 15 iulie. Profesorul de istorie Candan Badem, care nu ascunde faptul că este ateist și că îl critică pe predicatorul Fethullah Gulen a fost concediat deoarece ar fi simpatizant al clericului. Ulterior a fost mai târziu aceasta fiind arestată de poliție. Cadrul didactic a fost reținut pentru că în biroul acesteia s-a găsit o carte numită „Întrebări și răspunsuri volumul 4” scrisă de către predicatorul Fethullah Gulen.

Profesoara Badem care era cunoscută în anturajul acesteia drept un critic la adresa lui Gulen preciza, „Eu sunt o marxistă-ateistă. Sunt foarte curioasă cum pot scoate din mine faptul că sunt simpatizant Gulen. Cartea pe care au gasit-o în biroul meu a fost să îi aflu ideile pentru a-l critica mai bine.”

Avocatul profesoarei Candan Badem menționa „Lovitura de stat se face prin arme, tancuri. Guvernul AKP ne-a arătat faptul că se poate face și cu ajutorul cărților.”

Joi, profesorul Badem, a fost eliberat sub control judiciar.