Drapelul turc purtat de un wrestler pedepsit pentru rasism

 

Un wrestler turc, acuzat de rasism și exclus pentru o perioadă de 6 luni de la competițție sportive, a purtat drapelul Turciei la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

Sportivul portdrapel al Republicii Turcia la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a fost luptătorul Riza  Kayaalp. Sportivul a fost exclus 6 luni de la competițiile internaționale, în perioada protestelor din parcul Gezi, de către Federația Internațională de Lupte (FILA), după ce a postat pe Twitter mesaje cu conținut rasist împotriva armenilor.

Rıza Kayaalp i-a comparat pe protestatarii care au participat la protestele din  piața Taksim cu  ”ocupanții armeni”. În urma reacțiilor adverse din partea opiniei publice, luptătorul național a declarat că contul respectiv nu-i aparține. Acesta nu a contestat  pedeapsa de suspendare de 6 luni de zile, dată de FILA, perioadă în care nu a putut  participa la competițiile internaționale.

Turcia are o delegaţie formată din 48 de femei și 55 de bărbați,  care vor concura la 23 de sporturi, la cel mai mare eveniment multi-sportiv care are loc o dată la patru ani.