Turcia: Jurnalistă reținută pentru o fotografie

 

tugba tekerek

O jurnalistă ce fotografia apropiații celor reținuți adunați în fața poliției din  İstanbul, a fost reținută, scrie presa turcă.

Tuğba Tekerek, jurnalista ce lucrează la platforma P24 a ieșit afară pentru a schimba perdelele ce le cumpărase recent. Când trecea prin zona Taksim, a observat mulțimea adunată în fața sediului de poliție din Gayrettepe. Condusă de reflexele jurnalistice, ea s-a apropiat de „miezul puhoiului”. Astfel, ea a aflat că cei adunați în fața sediului sunt apropiații celor reținuți. Așadar, a fotografiat starea lor de suferință.

După ce i-a fotografiat, jurnalista s-a îndreptat spre magazinul de perdele. In urma ei a apărut imediat un echipaj al poliției, pentru a o conduce la secţie. În timp ce era transportată spre sediul, ea a explicat că este jurnalistă, iar poliţistul a ameninţat-o astfel: ”Acum este starea de urgență, pot să-ți fac ce vreau.”

 Cât timp a fost reținută, polițiștii i-au verificat conturile twitter și facebook pentru a vedea dacă are insulte la adresa președintelui Erdogan.

După controlul ce a durat 3 ore, a fost trimisă la procuror. Dar procurorul a eliberat-o din arest fără declarație.

Jurnalista Tuğba Tekerek a postat pe conturile sale de media perdelele care au bagat-o in bucluc.