Soția procurorului arestat a încercat să se sinucidă

 

medine unal

Medine Ünal a încercat să se sinucidă după o cădere psiihică pe care a avut-o în urma reținerii de către poliție a soțului procuror. Aceasta este profesoară la o universitate din Burdur, Turcia.

După 15 iulie în urma puciului eșuat, regimul Erdogan a început „vânătoarea de vrăjitoare” împotriva judecătorilor și procurorilor. Au fost eliberați din funcție aproximativ  3 mii de judecători și procurori, iar pe numele a sute dintre aceștia au fost emise mandate de arest. Ümit Ünal, procuror din Burdur – sudul Turciei, a fost reținut pe 17 iulie. În urma cercetărilor efectuate, a fost arestat în data de 20 iulie, pentru complicitate la tentativa de puci eșuată.

Soția acestuia, Medine Ünal, a intrat în depresie. Joi seara, fiind singură acasă, a încercat să se sinucidă cu pesticide. Pentru că nu răspundea la telefon, prietenii acesteia au alertat poliția. Ajunși la fața locului, organele de poliție au găsit-o inconștientă. Medine Ünal, în vârstă de 26 de ani, se află acum sub tratament. Ea este profesor asistent la Facultatea de Medicină din Burdur.