Turcia interzice teatrelor de stat să pună în scenă piese străine

tiyatrolar

Duminică, Nejat Birecik, directorul general al Directoratului General al Teatrelor de Stat, a anunțat că în acest an vor fi puse în scenă doar piese autohtone, cu scopul de a consolida sentimentele naționaliste, conservatoare și patriotice ale poporului.

Conform știrilor apărute în presa turcă, teatrele de stat vor deschide stagiunea sub deviza: „Teatrele turcești vor ridica cortina peste piesele turcești.” S-a anunțat și faptul că pe lângă piesele de teatru străine, sunt și piese turcești care nu se vor juca în acest an. Prin urmare, faimoasele producții turcești după piesele lui Shakespeare „Romeo și Julieta”, „Hamlet”, „Macbeth” și multe altele nu vor fi văzute pe scenele teatrelor de stat.

Actorul Orhan Aydın a declarat duminică pentru portalul de știri T24.com că noua administrație a teatrelor de stat încearcă să concedieze sute de actori din moment ce directorul adjunct general a pregătit o listă cu numele dizidenților care lucrează acolo. „Acest lucru se numește «fascism», iar Inițiativa Artiștilor nu se va supune.”