Viaţă de terorist in piele de nevinovat

 

gokhan acikkollu

Columnistul Emin Çölaşan, de la ziarul Sözcü,  a povestit în scrierile sale despre dramele familiilor care suferă în urma regimului actual din Turcia. Prin acțiunea întreprinsă, el dorește să informeze populația despre atrocitățile ce au loc în ultimele 5 luni.

‘’Am fost profesor timp de 19 ani. Pe data de 22 iulie am fost suspendat din funcție. Nu mi s-a spus de ce sunt acuzat. Mi-au spus verbal că au primit o listă în care apărea și numele meu. Cererea de obiecție nu a dat niciun rezultat. Pe data de 1 septembrie am fost alungat de la locul de muncă. Mi s-a interzis părăsirea țării și dreptul de a mă angaja. Am căzut într-o prăpastie din care nu mai pot ieși.  Atât eu cât și sotia  suntem consiliați  psihologic și psihiatric. 

De parcă nu ne-ar ajunge atâtea probleme, acum plătesc taxe școlare către o instituție care a fost închisă. În luna februarie am semnat un contract cu Bank Asya pentru a plăti taxele școlare  ale copiilor pentru anul viitor. Acum școala este închisă iar Bank Asya a fost preluată de către autorități. Dar eu continui să plătesc ratele. Am sunat la banca și le-am spus că școala a fost închisă, că am fost concediat și nu am posibilitatea să plătesc împrumutul. Reprezentatul băncii mi-a comunicat că în cazul în care nu-mi voi plăti ratele mi se va pune sechestru pe bunuri. N-am niciun venit, încerc să plătesc ratele făcând alte datorii.

Cunoștințele evită să se întâlnească cu mine

După ce am fost etichetat că sunt terorist,  apropiații și prietenii au rupt legătura cu noi. Apropiații pe care îi sun, ori nu-mi răspund ori îmi cer să nu-i mai deranjez. Cunoștințele mă evită chiar și pe stradă. Împreună cu soția și cei trei copii ducem o viață solitară. 

Cum o să suport cheltuielile familiei? Chiar trebuie să devin cu adevărat terorist?’’