Nora și nepoata salvate din iadul ISIS, fiul incă dispărut

sedat-konya nora nepoata

Sedat M. a plecat in 2014 impreună cu soţia și copilul in Siria, pentru a se alătura ISIS. Acesta a fost ucis după unui bombardament la Rakka, iar familia lui a fost salvată la câteva luni distanţă.

Tatăl bărbatului nu a fost de acord cu plecarea lor. La câteva zile după ce a auzit de fapta fiului și a familiei, acesta a anunţat autorităţile.

La un an distanţă, bărbatul a aflat că fiul său murise, iar nora și nepoata sunt incă in viaţă. El i-a cerut nurorii să revină in Konya, insă drept răspuns a fost că aceasta vrea să stea pentru tot restul vieţii sale in Rakka. După acea convorbire, legăturile au fost din nou pierdute.

Acum o lună, Kemal M., tatăl bărbatului ucis in Rakka a primit un telefon. La celălalt capăt al firului era nora sa care ii cerea cu disperare să ii salveze:”Tată, te rog salvează-ne de aici!”.

Disperat, bărbatul a mers in Istanbul pentru a găsi mediatorii ISIS, pentru a-și salva nora și nepoata. Mediatorii au cerut 150.000 de lire turcești (50.000 euro) pentru a-i lăsa familia liberă.

Bărbatul a acceptat inţelegerea. S-a intors in Konya, a făcut rost de suma de bani și a lăsat-o la un vecin. Intre timp, el a mers in provincia Hatay din sudul Turciei. După ce corespondentul ISIS a luat suma de la vecin, bărbatului i-a fost adusă nora și nepoata intr-o mașină blindată. Nepotul este acum in vârstă de 3 ani și jumătate.

Femeia traumatizată de cele trăite, nu a povestit nici in ziua de astăzi ce a trăit acolo. Ea nu acceptă nici măcar ingrijiri psihice.

Tatăl celui ucis in Rakka nu este impăcat cu gândul că fiul său este mort, astfel că incă face căutări și speră să-și găsească fiul in viaţă.