Întrebare: De ce se întâmplă atâtea lucruri  inumane

Fatma Arslan, o femeie casnică, în vârstă de 47 de ani, locuieşte în Manisa de mai mulți ani și urmează un tratament pentru Parkinson. Soțul femeii era profesor de religie, dar a fost arestat în urmă cu 16 luni și de atunci Fatma avea singură grijă de fiul său bolnav de epilepsie. Femeia nu a scăpat nici ea de furia lui Erdogan și,  în urmă cu 4 luni, a fost arestată și ea din cauza unei vecine care a denunțat-o că este „gulenistă”..

Fatma Arslan a trimis o scrisoare din penitenciar către siteul Aktifhaber:

„Sunt căsătorită de 22 de ani și sunt casnică, soțul meu era profesor de religie. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un baiat, dar acesta este bolnav de epilepsie. Fiul meu nu a ramas niciodata singur, el are nevoie în permanență de cineva .

În urmă cu 16 luni, într-o dimineață, soțul meu a fost arestat ca făcând parte dintr-o ‘organizație teroristă’. Fiul meu nu a putut suporta, fiind foarte atașat de tatăl său, și a intrat în depresie.

După arestarea tatălui său, fiul meu a fost tot mai bolnav, lucru care mă ingrijora.

Încercând să ne susținem unul pe celălalt, am fost și eu arestată în urmă cu 4 luni.

Suntem 30 de persoane într-o celulâ de 8 și dormim pe jos.

Eu sufăr de Parkinson, nu îmi pot ține mâinile din tremur. Frigul m-a afectat și mai tare.

În celula în care sunt acum, la început era foarte frig, era imposibil să nu te îmbolnăvești.

În ciuda reclamațiilor noastre, nu s-a schimbat nimic. După ce a ramas fara tată,  fiul meu a rămas și fără mamă, el este un copil cu nevoi speciale și are nevoie de părinți.

Pe numele noastre  nu exista niciun verdict definitiv, nu este scris rechizitoriu și ne întrebăm de ce se întâmplă atâtea lucruri  inumane’’.