Profesorul încarcerat în urmă cu 9 luni, este acum torturat!

Selim Yekdar, un fost profesor din Șanliurfa – sud-estul Turciei – a fost arestat în data de 2 septembrie 2016. Soția sa îi făcea vizte periodice. La ultima vizită, aceasta nu și-a putut vedea soțul, deoarece fusese transferat în altă parte. Se pare că de această dată se afla la departamentul de combatere a terorismului, din cadrul secției de poliție din Șanliurfa.
În urma insistențelor femeii, autoritățile i-au dat voie să-și vadă soțul, însă i s-a pus o condiție șocantă: „Să-și convingă soțul să denunțe câteva persoane, ca fiind guleniste!”
Turkan Yekdar, femeia în cauză, a declarat pentru site-ul aktifhaber.com:„M-am întâlnit cu soțul meu într-o cameră întunecată. Selim nici măcar nu-și putea deschide ochii. Stătea liniștit pe scaun și se vedea că este foarte obosit. Când am început să vorbesc, mi-a recunoscut vocea și mi-a zis cât a putut de repede: De 5 zile, mă interoghează o echiă de la securitate (MIT). nu-mi dau voie să dorm. Îmi pun pe cap un sac, iar apoi lovesc cu picioarele în el. Nu se opresc aici. Mă dezbracă până la piele și în timp ce mă torturează mă amenință că dacă nu fac ca ei, te vor viola pe tine și pe fiica noastră. apoi imediat a intervenit poliția. ne-a oprit convesația și m-a scos afară, spunând că m-au lăsat să-l văd cu condiția să-l conving să dea niște nume. din acel moment nu mai știu nimic de soțul meu”.
Turkan Yekdar, traumatizată de declarațiile profesorului torturat, face apel la Organizația Drepturilor Omului pentru a putea opri barbaritățile la care este supus soțul ei.