Raport: În Turcia nu există instanță independentă!

Conform unui raport realizat de o asociație a apărătorilor drepturilor omului, in Turcia, în momentul de față, nu există nicio instanță care să fie in concordanță cu cerințele Curții Europene a Drepturilor Omului!
Platforma pentru Pace şi Dreptate (PPJ) a prezentat vineri un raport de 53 de pagini, în care se evidențiază prin exemple concrete, lipsa independenței justiției turce.
PPJ este alcătuită din avocați şi activişti care luptă şi reprezintă drepturile tuturor celor ce au avut de suferit pe nedrept după puciul eşuat din 15 iulie 2016. Aceştia au concluzioonat prin raportul prezentat, că nu există niciun organism în sistemul juridic din Turcia care să fie independent sauvparțial independent.
În raport se subliniază faptul că nu există nicio cale de atac a sentințelor judecătoreşti, şi astfel au fost încălcate în nenumărate râduri, drepturile celor care au fost persecutați după puciul eşuat.
PPJ a cerut CEDO să ia în considerare raportul, deoarece acesta prezintă zeci de mii de încălcări din partea autorităților turce, a drepturilor omului.
În raport se mai precizează că, inclusiv Curtea Constituțională din Turcia, a devenit ineficientă după 15 iulie 2016.
În urma puciului eşuat, 150 de mii de oameni, inclusiv procurori şi judecători au fost demişi din funcții. Peste 50 de mii de persoane au fost arestate preventiv, acuzate de implicare in lovitura de stat eşuată.
Decretele emise in stare de urgență au permis epurarea masivă a mii de oameni din întreaga Turcie.
Pentru mai multe informații, raportul propriu-zis este ataşat link-ului mai jos afişat.

http://www.platformpj.org/wp-content/uploads/NON-INDEPENDENCE-ENGLISH-SONN.pdf