Violențe în timpul unui discurs al lui Erdogan la New York

Violența a fost din nou prezentă la un alt eveniment la care a participat  joi, președintele turc, Tayyip Erdogan la patru luni după ultimul  incident din Washington, care a dus la rechizitoriul a 15 membri ai personalului de securitate turcă.

Ultimul incident a avut loc la hotelul Marquis din Times Square, în timp ce Erdogan vorbea la un eveniment organizat de Comitetul Național de Coordonare al al Turciei Americane (TASC). Un total de cinci protestatari au fost reținuți pentru scurt timp după incident, a declarat un oficial NYPD pentru FoxNews.com și nu au existat răniri sau arestări.

Potrivit Associated Press, incidentul a început după ce un protestatar s-a ridicat și a strigat la Erdogan: „Ești terorist! Ieși din țara mea!”, în timpul discursului acestuia. Barbatul a fost imediat mobilizat de ofițeri de securitate neidentificați și scos din sala, în timp ce unele persoane din mulțime l-au  împins, batut, și l-au jignit. Un alt protestatar a lansat un banner pentru un grup kurd interzis și a fost, de asemenea, escortat.

Responsabilii NYPD nu au declarat, dacă vreun protestatar a fost atacat de personalul de securitate turc.

În luna mai, Bodyguarzii lui Erdogan au atacat violent manifestantii pro-kurzi, care se adunaseră în fața reședinței ambasadorului turc la Washington. Nouăsprezece persoane au fost inculpate luna trecută după incident, dintre care 15 au fost identificați ca ofițeri de securitate turci.