Tactica guvernului turc pentru viitoarele alegeri: Guleniştii urmează să fie eliberați

 

Partidul AKP din Turcia, care a guvernat în ultimul an, are o nouă strategie pentru a câştiga alegerile parlamentare din 2019: Cei 50 de mii de gulenişti care au fost închişi fără dovezi şi fără procese echitabile, vor fi eliberați. Procesele lor vor fi suspendate dar nu se vor putea întoarce la vechile posturi.

Potrivit editorialistului cotidianului Hurriyet, Abdulkadir Selvi, există discuții în cadrul partidului AKP cum că rudele şi apropiații celor care acum se află în închisoare, au votat la alegerile anterioare cu partidul AKP. Din acest motiv, ei trebuie reapropiați, mai ales că multe peroase au fost arestate din motive absurde, cum ar fi: utilizarea aplicației ByLock, acordarea de burse elevilor, conturi deschise la Bank Asya, şi etc.

Parlamentarii AKP sunt îngrijorați că în cadrul alegerilor din 2019 vor primi „NU” din partea marea majorității, din cauza acestor arestări absurde. Din acest motiv, vor ca alegerile să aibă loc în vara lui 2018.

Pentru a ”înmuia alegatorii”, este nevoie de o nouă strategie. În acest sens Ministerul Justiției pregătește o ordonanță.

Aceste persoane încarcerate după 15 iulie vor fi eliberate și dosarele lor vor fi suspendate, prevede ordonanta. Doar militarii care au participat la puciul eșuat vor ramâne în arest. Persoanele eliberate nu se vor putea reangaja, nu vor putea organiza activități de caritate şi nici nu vor putea deschide insituții de învățământ care să fie asociate cu mişcarea Gulen.

Dacă se constată o activitate în favoarea mișcarii Gulen, acele persoane vor fi trimise din nou în arest.

În plus; guleniștii eliberați nu vor avea dreptul să solicite despăgubiri din partea statului pentru orice fel de nedreptăți. Cei eliberați vor fi „liberi”, dar persecuțiile asupra lor vor continua.

Guvernul AKP a privit tot timpul justiția ca pe o oportunitate de a-şi atinge scopurile, dar niciodată ca pe o prioritate. Acum, Erdogan se va preface că îi iartă pe fugari, dar nu va schimba regulile de bază pe care le-a încălcat în numele drepturilor omului.

Turknews.ro