Bebeluș rămas în închisoare nu primește medicamentele

Mai mult de 700 de copii se regăsesc în închisori. Zilnic primim vești care ne frâng inima. Cea mai recentă știre este aceea a bebelușului de 10 luni, Arin, care este  alături de mama sa în închisoare. Acesta suferă de astm și nu primește medicamentele necesare.

Esma Yildiz este  reținută în penitenciarul din Urfa Nr. 2 de Tip T ,împreună cu bebelușul de 10 luni  care  are astm și căruia nu i se administrează medicamentele. Mihdi Yildiz, în urma întrevederii cu soția sa, a atras atenția asupra condițiilor din închisoare și a precizat faptul că bebelușul Arin nu primește medicamentația necesară, cu toate că acesta are raport medical care atestă boala.

”Așteptăm răspuns de la minister”

Într-o celulă  de 12 persoane sunt deținuți 33 de persoane, iar săptămâna trecută  multe dintre ele s-au îmbolnăvit din cauza apei. Yildiz a precizat că și fetița sa, Arin s-a îmbolnăvit. Din informațiile primite de la soția sa, camerele sunt supraaglomerate, iar orele de vizită au fost scurtate. După intoxicația provocată de apă, deținuții au fost duși doar la infirmerie fără a li se efectua nici un control medical. Avocați si multe alte persoane intelectuale, au ridicat problema către Ministerul de Justiție cerând un răspuns.

 Situația se agravează

În urma intoxicației provocate de apă  starea de sănătate a bebelușului Arin s-a agravat. „ Fiicei mele nu-i sunt administrate medicamentele.  Potrivit raportului medical, se recomandă tratamentul pentru astmatici care de 2 ori pe săptămâna necesită ajutorul aparatelor. Acest tratament nu este administrat pe motiv că nu au medicamente. Îmi fac griji pentru sănătatea fiicei mele.” a spus Yildiz. Tătăl a mai adăugat, ” Deoarece soția mea nu se hrănește bine, nu mai poate produce lapte și astfel Arin nu se hrănește suficient. De fiecare dată când au cerut lapte praf de afară, din diferite motive nu li s-a adus. Prin urmare, soția încearcă să o hrănească cu biscuiți  pentru bebeluși și mâncare pentru adulți.”

Sursa: Gazetekarinca.com