Nepotism la cote maxime la o universitate din Turcia

30 de profesori universitari, de la o universitate din Turcia, au fost subiectul unor discutii controversate pe rețelele de socializare.
În urma publicării numelor cadrelor didactice, pe site-ul oficial al Universității Hitit din provincia Corum (nordul Turciei), s-a dovedit că 30 de persoane au legături de rudenie.
Potrivit site-ului hitit.edu.tr, prof. dr. Faruk Yamaner ocupă postul de decan la Facultatea de Științe Sociale, iar în cadrul aceleași facultăți, fiul său, Emre Yamaner și nora, Gul Yamaner, au posturi de cadre universitare.
ALTE NEPOTISME
 
Mehmet Demiryürek şi sotia sa, Meral Demiryürek, lucrează în cadrul Facultății de Științe Sociale ca profesori de istorie, respectiv de literatură.
Menderes Suiçmez ocupă funcția de profesor la Facultatea de Genetica, iar fiul sau, Çağrı Suiçmez, la Facultatea de Inginerie.
Nici în cadrul Facultății de Teologie nu lipsesc nepotismele. Astfel, soții Yakup Coştu şi Feyza Coştu sunt profesori în cadrul aceleiași facultăți.
La Facultatea de Economie şi Management sunt la catedră profesorii Ahmet Özalp şi sotia sa, Sevinc Özalp.
RECTORUL: ‘SĂ LE CER SĂ DIVORȚEZE?’
În urma criticilor aduse, rectorul Universitatii Hitit, Reha Metin Alkan, încearcă să se apere, justificand că şi-a făcut corect datoria. Acesta a subliniat că angajează cadrele universitare în funcţie de competenţe. “Ce să le spun angajaţilor? Nu vă căsătoriţi între voi, iar celor care sunt căsătoriţi sa le cer sa divorțeze?” a declarat rectorul Alkan, potrivit ziarului Sözcü.
Rectorul a subliniat că a făcut angajările pe baza criteriilor cerute de universitate și a adăugat: ,,Este interzis ca soţii să lucreze în aceleasi loc?”