Pastorul Brunson: Am rămas 20 de persoane în celule cu capacitatea de maxim 8 persoane

 

Pastorul american Andrew Brunson (50 ani), aflat la originea unei grave crize diplomatice între Washington şi Ankara, a fost eliberat după 20 de luni de închisoare în Turcia. Acesta a declarat că au rămas 20 de personae, în celule care aveau capacitatea de 8 persoane.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia, în iulie 2016. Pastorul evanghelic, Andrew Craig Brunson, a fost eliberat din penitenciar în luna iulie a.c., după un an şi jumătate de închisoare, din „motive medicale”, și apoi plasat în arest la domiciliu.

La sfărșitul săptămânii trecute, pastorul Brunson a ajuns în S.U.A. cu un avion privat, pus la dispoziție de către autoritățile americane. Intervievat de televiziunea ABC News, Brunson a atras atenția că a locuit în Turcia, cu familia sa, timp de 23 de ani. ‘’După lovitura de stat din 15 iulie 2016, într-un mod inexplicabil, în timp ce aniversam ziua de naștere a celui mai mare dintre copiii noştri, am fost luat în arest și timp de 13 zile nu am avut voie să comunic cu absolut nimeni din afară’’, a declarat acesta.

AM FOST ȚINUT SINGUR ÎN CELULĂ

Pastorul Brunson a atras atenția că au rămas 20 de persoane în celule care aveau capacitatea de 8 persoane. El a vorbit astfel despre perioada de detenție: „Să fii ținut în închisoare, reprezintă o problemă. La început am fost ținut singur în celulă. Eu și soția mea, nu am avut voie să comunicăm cu cineva, timp de 13 zile. Acele zile au fost foarte grele. Nu ni s-a permis comunicarea nici măcar cu vreun reprezentant al consulatului nostru. Am putut să-mi păstrez luciditatea numai cu ore în șir de rugăciune.”

AM TRĂİT ÎNTR-O MOSCHEE

Brunson a subliniat faptul că a rămas în închisoare cu persoane care erau acuzate de a fi membre ale Mișcării Gulen. „Persoanele cu care am rămas, erau musulmani practicanți. Acolo m-am simțit izolat, atât din punct de vedere cultural, cât și religios. Să-ți petreci zilele într-o astfel de celulă, este ca și cum ai fi trăit într-o moschee.” Bărbatul a menționt că de multe ori era considerat cauza principală a crize economice  actuale din Turcia.

MOTIVUL PREZENȚEI MELE ÎN TURCIA: SĂ-L FAC CUNOSCUT PE IISUS MESIA

La întrebarea „Ați desfășurat vreun tip de activități de spionaj în Turcia?” pusă de moderator, pastorul a răsouns: „ Scopul plecării noastre în Turcia a fost acela de a face cunoscut mesajul lui Iisus Mesia. Acest lucru l-am făcut într-un mod deschis. Nu am intrat în nicio chestiune politică.”

Chiar dacă a suferit din cauza celor trăite, Brunson spune că are cele mai bune gânduri pentru Turcia: „Mă gândesc că Dumnezeu se folosește de aceste lucruri. El a planificat să fie așa. Să-i aducă binefaceri Turciei. Acum există milioane de oameni care se roagă pentru Turcia”.

Bebeluș rămas în închisoare nu primește medicamentele